Publiserte artikler

OL-kvalifiseringen starter i Japan

Det internasjonale volleyballforbundet, FIVB, har kunngjort at hoveddelen av kvalifiseringen til OL i Paris i 2024 vil skje i tre turneringer. Tolv lag skal delta i hver klasse i Paris. Som arrangør er Frankrike sikret en av disse plassene. Av de elleve resterende, kommer seks fra de tre turneringene, mens de fem siste hentes på grunnlag av den internasjonale rankingen når VNLs puljespill er ferdig i 2024.

I de tre kvalifiseringsturneringene skal de 24 best rangerte lagene på FIVBs verdensranking delta. Lagene blir delt opp i tre puljer med åtte lag etter serpentinsystemet. De to beste lagene i hver pulje kvalifiserer seg til OL.

Den første turneringen som er klar, vil inngå som den tidligere kjente World Cup, en turnering som går i Japan hvert fjerde år. Kvinnenes turnering vil skje i dagene 16.-24. september 2023, mens mennene spiller 30. september – 8. oktober neste år. De tre puljene som får spille kvalifiseringen blir kunngjort 19. desember. De siste arrangørene vil bli klare senere.

Du kan lese meldingen fra FIVB her.

Legg igjen en kommentar