Publiserte artikler

VM utvides

Blir det likke fullsatt i fremtidige mesterskap som det var i Polen? Foto: FIVB

Ved avslutningen av kvinnenes verdensmesterskap i volleyball, der Serbia på suveren måte forsvarte tittelen fra 2018, har FIVB offentliggjort at fra og med 2026 skal 32 lag delta i VM-sluttspillet for både kvinner og menn. Det blir altså en økning med åtte lag i forhoold til det som har vært de i siste sluttspillene.

De 32 lagene i sluttspillet vil bli oppdelt i åtte puljer med fire lag i hver. De to beste lagene i hver pulje går til 1/8-finale. Deretter spilles det kvartfinaler, semifinaler og finaler. Hvordan kvalifiseringen til sluttspillet vil skje, har ikke FIVB meldt ennå.

På flere medier spekuleres det i at Japan vil ta både kvinnenes og mennenes VM i 2026.

Du kan lese meldingen fra FIVB her.

Legg igjen en kommentar