Publiserte artikler

VMs puljespill ferdig

Polen, i blått, slo USA 3-1 i puljespillet. Møtes de igjen i kvartfinale? Foto: FIVB

I går ble de siste kampene i puljespillet i mennenes verdensmesterskap i volleyball spilt. og dermed er det klart hvilke åtte lag som må reise hjem og hvilke seksten som får gå til utslagsrundene. Puljespillet ga en del overraskende resultater, noe som førte til at lag som var ventet å gå videre, nå må avslutte mesterskapet. At Canada, som var i pulje med Italia, Tyrkia og Kina, skulle ende som en av de dårligste treerne, var overraskende. Men laget greide bare å slå Kina og tok ingen sett fra de andre, og dermed ble det Italia og overrakende nok Tyrkia, som gikk videre fra denne puljen. Kina hadde et skuffende mesterskap og tok ikke et eneste sett.

Tunisia var en positiv overraskelse og tok seg videre som en av treerne. Også Egypt viste tendenser og holdt på å sende Argentina hjem. Men seier i det femte settet til Argentina sikret åttedelsfinale. På den annen side var Bulgaria en skuffelse med sisteplass i sin pulje. De åtte lagene som har spilt ferdig er da treerne Canada og Mexico, samt lagene som endte sist i puljene: Egypt, Bulgaria, Qatar, Puerto Rico, Kamerun og Kina. Du finner alle puljene her.

De gjenværende lagene i mesterskapet får nå to eller tre dagers pause til hvile og forflytninger. Det er laget en tabell med bakgrunn i resultatene som ble oppnådd i puljene. Alle puljevinnerne ble rangert øverst, deretter toerne og treerne. Videre rangering er basert på antall poeng, settkvotient og ballkvotient. Denne tabellen plasserer Italia øverst, fulgt av Serbia og Polen. I utgangspunktet skulle dermed Italia møtt Tunisia, som er nr. 16, i åttedelsfinale, Serbia skulle møtt Tyskland og Polen møtt Cuba. Imidlertid var det på forhånd bestemt at arrangørlandet Polen skulle seedes som nr. 1 og det andre arrangørlandet, Slovenia, som nr. 2.

Det fører til følgende kampoppsett for åttedelsfinalene, med seeding i parentes:
Polen (1) – Tunisia (16)
USA (8) – Tyrkia (9)
Serbia (4) – Argentina (13)
Brasil (5) – Iran (12)
Slovenia (2) – Tyskland (15)
Nederland (7) – Ukraina (10)
Italia (3) – Cuba (14)
Frankrike (6) – Japan (11)

Det er opplagt for mange spennende kamper, og oppsettet videre kan også bli interessant. Blant annet kan Polen og USA, som spilte en svært god puljekamp, risikere å møtes i kvartfinale, og vinneren har kan få Brasil i semifinale. Og på den andre siden av kampoppsettet kan Frankrike og Italia møtes i kvartfinalen. Men det har vært overraskelser så langt og flere vil nok komme. Hele kampoppsettet finner du her.

Legg igjen en kommentar