Publiserte artikler

VM-start i morgen

I morgen, fredag, spilles de seks første kampene i årets verdensmesterskap i volleyball for menn. Mesterskapet er delt mellom to land, Slovenia og Polen, og vil pågå til 11. september. Da skal finalen spilles i Katowice i Polen. Og om tittelforsvarer Polen er en av finalistene, kan det regnes med en fullsatt Spodek Arena, det vil si drøyt 11.000 tilskuere. Og det vil være minst like mange på utsiden som følger kampen på storskjerm.

Som vanlig deltar 24 lag i VM-sluttspillet. Disse er delt i seks puljer med fire lag i hver. To av puljene spiller i Katowice, de fire resterende i Slovenias hovedstad Ljubljana. Etter puljespillet, der alle møter alle i puljen, går de to beste i puljene, samt de fire beste treerne til åttedelsfinaler. I motsetning til tidligere VM, der det har vært nye puljespill etter det første, fortsetter altså VM nå med utslagsrunder. Fire av åttedelsfinalene spilles i Gliwice i Polen, de fire andre i Ljubljana. Også kvartfinalene deles mellom Gliwice og Ljubljana, mens semifinalene, bronsefinalen og finalen spilles i Katowice.

De to arrangørlandene er toppseedet i turneringen, så dersom Polen går til åttedelsfinalen, vil de der møte laget som er seedet som nr. 16, mens Slovenia tilsvarende vil møte seed nr. 15.

Kampen som innleder VM kan bli interessant. Brasil har vist sviktende form i det siste, blant annet med tap 0-4 for Italia i en treningskamp. Mens motstanderne Cuba har vist styrke ved blant annet å vinne Challenger Cup og Pan Am Games. Innledningskampen går i Ljubljana kl. 11:00.

De andre kampene i morgen går slik:
Kl. 14:00 Japan – Qatar (i Ljubljana)
Kl. 17:30 USA – Mexico (i Katowice)
Kl. 17:30 Frankrike – Tyskland (i Ljubljana)
Kl. 20:30 Polen – Bulgaria (i Katowice)
Kl. 20:30 Slovenia – Kamerun (i Ljubljana)

Du kan lese mer om VM her. Hele kampoppsettet ser du her. Alle kampene streames på Volleyballworld.tv.

Legg igjen en kommentar