Publiserte artikler

EM-lagene klare

Andreas Takvam og Norge startet godt mot Hellas i går, men det endte dessverre med 0-3. Foto: CEV

I går ble siste runde i mennenes kvalifiseringsturnering til neste års EM-sluttspill ferdigspilt. Dermed er alle de 12 lagene som skal supplere de forhåndsuttatte 12 funnet. Fra før var Italia, Bulgaria, Nord-Makedonia, Israel, Polen, Slovenia, Serbia, Nederland, Tsjekkia, Frankrike, Tyskland og Ukraina klare.

Norge ble etter tap 0-3 i går mot Hellas sist i sin kvalifiseringspulje med bare 1 poeng, som de tok i den første kampen på hjemmebane mot puljevinneren Hellas. Hellas er da klare for sluttspillet, sammen med de seks andre puljevinnerne: Tyrkia, Finland, Belgia, Portugal, Spania og Romania. Laget som ble nr. 2 i Norges pulje, Kroatia, har også fått plass i sluttspillet. Det samme har de fire toerne Danmark, Estland, Montenegro og Sveits.

Det er første gang Danmark kvalifiserer seg til et EM-sluttspill, men de deltok 2013 da landet arrangerte sluttspillet sammen med Polen. Finalen gikk da det overbygde fotballstadionet Idrætsparken.

Du finner mer om kvalifiseringen her.

Kvinnene gikk i gang med sin kvalifisering i går. Norge er i pulje med Hellas, Bosnia & Herzegovina og Sveits. De spiller sin første kamp borte mot Sveits onsdag. Hjemmekampene spiller laget i Tomsø 3., 7. og 9. september. Se mer her.

Legg igjen en kommentar