Publiserte artikler

Cuba og Kroatia til VNL

Kroatia vant Challenger Cup. Foto: FIVB

Cuba og Kroatia vant henholdsvis mennenes og kvinnenes klasse i Challenger Cup, og de to lagene sikret seg dermed plass i neste sesongs Volleyball Nations League (VNL). Tolv av de seksten lagene som deltar i hver klasse i VNL er sikret deltakelse hvert år, mens det dårligste av de fire «utfordrer»-lagene, må gå veien om Challenger Cup om de skal få fortsette sesongen etter.

I år var Australia det dårligste laget hos mennene, og de måtte derfor til Seoul i Sør-Korea og spille Challenger Cup. Laget røk imidlertid ut i kvartfinalen i en jevn kamp mot Sør-Korea, og må dermed vente minst en sesong før de kan få nye muligheter i VNL. Sør-Korea tapte på sin side 0-3 for Tyrkia i semifinalen. I den andre semifinalen slo Cuba Tsjekkia 3-0, og dermed ville finalen mellom Cuba og Tyrkia avgjøre hvilket lag som får plass i VNL neste sesong. Cuba har forsøkt å kvalifisere seg to ganger før, og selv uten stjerner som Simon og Yant, greide de å slå Tyrkia 3-2 (25-17, 23-25, 25-20, 25-20). Det ble spilt bronsefinale, og der vant Sør-Korea over Tsjekkia med 3-2.

I kvinnenes Challenger Cup var det Belgia som hadde rykket ned fra VNL, selv om laget ikke var sist på den endelige tabellen. Turneringen gikk i Zadar i Kroatia, og hjemmelaget spilte seg helt til finalen ved å slå Puerto Rico 3-1. Belgia vant den andre semifinalen 3-1 over Colombia, så belgierne hadde ny mulighet til å returnere til VNL. Hjemmelaget ble imidlertid for sterke i finalen og vant 3-1 (25-20, 21-25, 25-22, 25-21). Bronsefinalen ble vunnet av Puerto Rico over Colombia med 3-1.

Du kan lese mer her.

Kommentarer (1)