Publiserte artikler

Italiensk suksesshelg

VNLs MVP Paola Egonu bidrar også i servemottak. Footo: FIVB

Det har vært en stor helg for italiensk landslagsvolleyball. Kvinnelandslaget gikk helt til topps i VNL. I finalen ble Brasil slått 3-0 (25-23, 25-22, 25-22). I den kampen ble den hardeste smashen som er målt av FIVB i en konkurranse registrert. Det var Italias diagonalspiller Paola Egonu som sendte av gårde en ball med en hastighet på 112,7 km/t. Hun slo dermed den tidligere rekorden til serbiske Tijana Boskovic på 110,3 km/t.

Egonu kom også på drømmelaget sammen med tre lagvenninner. Drømmelaget ser slik ut:
MVP og diagonal: Paola Egonu (Italia)
Opplegger: Alessia Orro (Italia)
Kanter: Caterina Bosetti (Italia) og Gabi Guimaraes (Brasil)
Midter: Ana Carol (Brasil) og Jovana Stevanovic (Serbia)
Libero: Monica de Gennaro (Italia)

Bronsefinalen ble vunnet av Serbia med 3-0 (27-25, 25-17, 26-24) over Tyrkia. Alle resultatene ser du her.

EM U22

Europamesterskapet for gutter født 2001 og senere har blitt avviklet Tarnow i Polen. Italia vant foran Frankrike og Polen. Finaleresultatet ble 3-1.

EM U21

Italia ble også mester i klassen for jenter født 2002 og senere. De slo Serbia 3-2 i finalen, som ble spilt i Cerignola i Italia. Tyrkia ble nr. 3.

EM U18

Mesterskapet for gutter født 2005 og senere ble spilt i Georgias hovedstad Tbilisi. Her tok Italia sin fjerde finaleseier for helgen av fire mulige, da de slo Frankrike 3-0. Tredjeplass gikk til Bulgaria.

De resterende mesterskapene i de yngre årsklassene skal avvikles senere, og mennenes VNL-sluttspill starter onsdag, så får vi se om der er flere titler å hente for Italia.

Kommentarer (1)