Publiserte artikler

VNL-sluttspill

Nederlands Nimir Abdel-Aziz ble puljespillets toppscorer. Kan han og laget slå Italia i kvartfinalen? Foto: FIVB

De siste kampene i mennenes puljespill i Volleyball Nations League, VNL, ble spilt ferdig søndag. Dermed har alle de 16 deltakende lagene spilt 12 kamper, og det er klart hvilke åtte lag som går til kvartfinalene i sluttspillet. Det var hard kamp både om hvem som skulle toppe tabellen og hvem som skulle ta de siste sluttspillplassene. Tre lag endte med 10 seire, Italia, Polen og USA. Settkvotienten sendte Italia foran Polen, mens USA hadde tatt færre poeng.

Blant lagene som lå rundt åttendeplass, hadde både Nederland, Argentina og Slovenia mulighet til å ta den siste sluttspillplassen. Men siden alle tre lagene tapte sin siste kamp, var det det best plasserte laget før siste runde, Nederland, som får tur til sluttspillet i Bologna i Italia.

Sluttspillet arrangeres i dagene 20.-24. juli. Det spilles med kvartfinaler, semifinaler, bronsefinale og finale. På forhånd var det klart at arrangørlandet skulle møte nr. 8 på tabellen, og om et annet lag gikk til topps, skulle dette møte nr. 7. Men nå vant Italia, og de får Nederland, som de slo 3-0 i siste puljekamp, som kvartfinalemotstander. Polen skal møte Iran, USA får Brasil som motstander, mens Frankrike på fjerdeplass møter Japan, som ble nr. 5. Begge lagene vant ni og tapte tre kamper i puljespillet.

I semifinalene vil vinnerne av Italia-Nederland møte vinnerne av Frankrike-Japan, mens vinnerne av USA-Brasil møter vinnerne av Polen-Iran. Det ligger med andre ord an til mange spennende oppgjør i Bologna.

Australia endte sist i puljespillet, og siden de er et av de såkalte challengerlagene som ikke er sikret videre deltakelse, må de spille Challenger Cup om å få spille VNL neste sesong.

Som tidligere meldt starter kvinnenes sluttspill i Ankara onsdag. Resultatene finner du her. Alle kampene kan du se på Volleyballworld.tv, sjekk her.

Kommentarer (1)