Publiserte artikler

Pro Tour i Gstaad

I morgen starter en sandvolleyballturnering med noen av verdens beste lag i den sveitsiske landsbyen Gstaad, et sted som i mange år har vært vertskap for toppspillerne. Egentlig skulle turneringen denne gangen vært en i den nye kategorien Elite 16 og hatt 16 lag i hovedrunde og 16 i kvalifisering. Arrangørene har imidlertid fått tillatelse fra FIVB til i 2022 å ha kun hovedrunde, og da med 32 lag i denne.

De 32 lagene er delt i 8 puljer med fire lag som spiller modifisert puljespill. Tre lag fra hver pulje går da videre til singel eliminasjon, med puljevinnere direkte til 1/8-finale.

Norge har fått med hele tre lag i Gstaad. De ferske verdensmesterne Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum har selvsagt fått plass og er seedet som nr. 2 i turneringen. I mennenes klasse skal også Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol delta, og i kvinneklassen skal Sunniva Helland Hansen og Emilie Olimstad teste seg mot de beste.

Første norske lag som skal i ilden er Mol-Sørum. De møter Métral-Haussener fra Sveits kl. 10:00 i morgen. Første kamp for Berntsen-Mol er kl. 12:00, og motstandere er italienerne Nicolai-Cottafava. Helland-Hansen og Olimstad får ettermiddagskamp i innledningen. De møter Taiana Lima-Hegeile fra Brasil kl. 16:00. Alle resultatene finner du her. Sjekk her for eventuell strømming av kampene.

Kommentarer (1)