Publiserte artikler

Kvinnenes VNL-grunnspill ferdig

USA blir favoritt til å vinne VNL. Foto: FIVB

I natt ble den siste kampen i kvinnenes grunnspill i Volleyball Nations League ferdigspilt, og dermed var det klart hvilke åtte lag som ville gå til sluttspillet. Sluttspillet skal gå i Tyrkias hovedstad Ankara i dagene 13.-17. juli. og formatet denne gangen er at det først spilles kvartfinaler, og disse etterfølges av en hviledag før semifinaler og finaler.

Grunnspillet ble avviklet over tre uker med kamper, med en friuke mellom. Hver kampuke spilte alle lagene fire kamper, så totalt ble det tolv kamper på hvert av lagene. USA gikk til topps på sluttabellen. De tapte bare en kamp. Deretter fulgte Brasil og Italia med to tap. I kvartfinalene skulle normalt nr. 1 på tabellen møtt nr. 8, nr. 2 møtt nr. 7, osv. Men FIVB har imidlertid gjort det slik at arrangørlandet blir toppranket. Og siden Tyrkia ble nr. 7, blir det de som skal møte nr. 8, Thailand. Dermed får vinnerne USA møte nr. 6, Serbia. Brasil skal møte Japan i det som blir en forventet storkamp. Japan vant nemlig alle sine første åtte kamper, før de gikk på fire tap i runden i Canada. Den siste kampen går mellom Italia og Kina.

Denne sesongens VNL har hatt 11 såkalte kjernelag og fem utfordrerlag. Kjernelagene kan ikke ryke ut av neste sesongs VNL, det gjør bare det dårligste utfordrerlaget må kjempe om videre eksistens i turneringen. Det betyr at Sør-Korea, som ikke vant en eneste kamp blir med også neste år, mens Belgia må spille en såkalt Challenger-turnering for å få fortsette. I Challenger deltar også andre kontinentale lag.

Du kan lese mer om kvinnenes VNL-avslutning her.

I morgen er det klart for de første kampene av mennenes siste runde. Du kan følge resultatene her, og du kan se alle kampene på Volleyballworld.tv her.

Kommentarer (1)