Publiserte artikler

Europacupene trukket

I går ble det europeiske volleyballforbundets tre europacuper trukket. Norge har med tre lag i år, alle i den lavest rangerte cupen, Challenge Cup. De tre lagene er årets seriemester i kvinneklassen, BK Tromsø, lag nr. 3 i samme klasse, Randaberg IL, samt mennenes norgesmestere TIF Viking.

I egenskap av å være seriemestere kunne BK Tromsø ha deltatt i den gjeveste cupen, Champions League. Det kreves imidlertid så store ekstraressurser å delta i denne cupen, at laget i stedet har valgt å delta i Challenge Cup.

Trekningen i går ga følgende resultat for de norske lagene:
BK Tromsø møter OK Herceg Novi fra Montenegro
Randaberg møter UKF Nitra fra Slovakia
TIF Viking møter vinneren av BVA-cupen, der BVA står for Balkan Volleyball Association. De siste årene har tyrkiske lag vunnet her.

Som vanlig i europacupenes innledende runder spilles det en borte- og en hjemmekamp, og vinneren sammenlagt går videre. Alle de norske lagene starter i 1/32-finale. Kvinnene spiller sine kamper en av dagene 22.-24. november og 29. november-1. desember. BK Tromsø starter med bortekamp, Randaberg med hjemmekamp.

TIF Viking skal spille sine kamper 11.-13. oktober og 18.-20. oktober. Laget starter med bortekamp.

1/16-finalene ble også trukket i går. Ved seier i 1/32-finalen vil BK Tromsø møte belgiske Asterix AVO Beveren, mens Randaberg får vinneren av TS Volley Düdingen (SUI) – Kolris Ponta Delgada (POR) i beste runde. Viking vil eventuelt møte Borac Banja Luka (BIH) i 1/16-finalen.

Du finner hele europacuptrekningen her.

Kommentarer (1)