Publiserte artikler

Verdensmestere!

Anders og Christian løfter beviset på VM-gullet. Foto: FIVB

Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum avsluttet en strålende VM-turnering i Roma ved å mer eller mindre utspille sine brasilianske motstandere, Renato og Vitor Felipe, i finalen. Bortsett fra den aller første ballen, bestemte de to norske spillet og hadde full kontroll til seier 2-0 (21-15, 21-16).

I løpet av de ti dagene mesterskapet varte, spilte de to åtte kamper. Bare ett sett ble avgitt, det var i åttedelsfinalen mot laget som slo dem i den siste turneringen før VM, Robin Seidl og Waller fra Østerrike. De sju andre kampene endte alle 2-0. Brasil var ellers sterkt tilbake i dette mesterskapet.Andre-George, som Norge slo i semifinalen, tok bronse, mens Alison-Guto, som tapte kvartfinalen mot de norske, og Bruno Schmidt-Saymon, var to av fire lag på femteplass. Se ellers hva FIVB skriver om Mol-Sørum her.

Det andre norske laget som deltok i VM, Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol, ble forøvrig nr. 17.

Kvinneklassen i mesterskapet ble vunnet av Duda-Ana Patricia fra Brasil. I finalen vant de 2-0 over Bukovic-Brandie fra Canada. Bronsen gikk til Müller-Tillmann fra Tyskland.

FIVB melder ellers i dag at VM i 2023 skal gå i Mexico, les her. Normalt går det to år mellom hver gang VM avvikles. Men pandemien førte til at mesterskapet som skulle gått i fjor, ble utsatt til i år. Dermed blir det nytt VM allerede neste år.

Legg igjen en kommentar