Publiserte artikler

Klart for mennenes VNL

Japans Koga slår gjennom USAs blokk i 3-0-seieren. Foto; FIVB

Etter at kvinnene har gjort ferdig sin første av tre uker med kamper i Volleyball Nations League, VNL, skal de seksten lagene i mennenes klasse fra i morgen gå i gang med hver sine fire kamper. Som hos kvinnene er de seksten lagene delt i to grupper som spiller i hver sin by, uvanlig nok i hver sin hovedstad, Brasilia i Brasil og Ottawa i Canada. Lagene er fordelt slik:

I Brasilia: Brasil, Kina, USA, Slovenia, Japan, Iran, Nederland, Australia
I Ottawa: Canada, Polen, Frankrike, Serbia, Argentina, Italia, Tyskland, Bulgaria.

Umiddelbart ser nok den sterkeste gruppen ut til å være i Ottawa, og der åpnes det med en kamp mellom to europeiske rivaler: Bulgaria og Serbia kl. 22:30 norsk tid.

Mange av lagene bruker VNL til å både å gi spillere som har hatt en tøff seriesesong litt tid til restitusjon, andre tester nye spillere og lagsammensetninger fram mot VM. På forhånd har alle meldt inn 25 spillere, og de 14 som skal spille, hentes fra disse. Likevel kan det forventes mye godt spill og spennende oppgjør. Alle kampene blir vist på volleyballworld.tv. Resultatene finner du her.

Etter kvinnenes første fire kamper, er bare Japan ubeseiret. Blant annet ble verdensener USA slått 3-0 i gruppen som spilte i Shreveport-Bossier. I gruppen i Ankara har Kina og Tyrkia kommet best ut med tre sire hver. Tabellen ser du her.

Legg igjen en kommentar