Publiserte artikler

Juniorlandslagene utslått

Diagonalspiller Syver Drolsum Klungsøyr (12) fra Vikersund spilte en god tornering for Norge. Foto: CEV

Det ble ikke avansement i EM-kvalifiseringen, verken for jentenes U19-lag eller guttenes U20-lag, da andre runde i kvalifiseringen ble avsluttet i helgen. Men begge lagene hadde muligheter. Hadde for eksempel jentene, som spilte sin pulje i Kroatia, utnyttet 2-1-ledelsen de hadde mot Sverige i sin første kamp og vunnet 3-1, kunne de blitt en av de sju beste toerne som gikk videre til tredje runde i kvalifiseringen. De ni puljevinnerne gikk direkte til sluttspillet. Resultatene fra Norges pulje er her.

Guttene i U20 var kanskje enda nærmere avansement. To 3-2-kamper ødela også for dem. Den ene ble vunnet, den andre tapt. Men i begge ledet Norge 2-1. Mot Montenegro i den første kampen, ble det til slutt seier. I den siste, mot puljevinner Slovakia, ble det tap. Derimellom kom et litt skuffende tap 1-3 mot Finland etter ledelse 1-0. Tre poeng i hver av de to 3-2-kampene hadde gitt avansement. Litt skuffende, men resultatene viser at norsk volleyball er på vei på juniorsiden. Alle resultatene ser du her.

Hvem som gikk videre fra kvalifiseringen, kan du lese her.

Legg igjen en kommentar