Publiserte artikler

CL-finalistene klare

Trentino klare for superfinalene. Foto: CEV

Torsdag ble det klart hvem som skal spille superfinalene i Champions League i Ljubljana i Slovenia 22. mai. Det viser seg at det blir reprise på finalene fra i fjor i begge klassene. I kvinneklassen slapp italienske A. Carraro Imoco Conegliano spille semifinale, ettersom de skulle møtt et russisk lag. Dermed var de klare for finale da de slo Vero Volley Monza i kvartfinalen.

Det var også klart at Coneglianos motstander ville bli et tyrkisk lag, enten VakifBank Istanbul eller Fenerbahce Opet Istanbul. Det ble en dramatisk semifinale. VakifBank vant 3-1 i den først kampen, men i returoppgjøret ble det 3-0 til Fenerbahce. Dermed måtte det et golden set til, og dette vant VakifBank med 15-11. Du kan lese mer hos CEV her.

I mennenes semifinaler spilte to polske lag i den ene, to italienske i den andre. I det polske oppgjøret vant Grupa Azoty Zaksa Kędzierzyn-Koźle lett 3-0 over Jastrzębski Węgiel i den første kampen forrige uke. Denne uken sikret Zaksa seg lett avansement til superfinalene ved å vinne de to første settene. De kunne derfor sette inn innbytterne i resten av kampen og likevel vinne 3-2 (25-15, 25-21, 24-26, 21-25, 15-11).

Om det ikke vær særlig dramatisk å finne finalisten fra Polen, var det desto mer spennende i Italia. I forrige uke vant Trentino Itas 3-2 over Sir Sicoma Monini Perugia på bortebane i en fantastisk kamp. Stort spill ble det også i returoppgjøret, og denne gangen var det Perugias tur til å vinne 3-2. Et golden set måtte derfor til, og til slutt var det Trentino som trakk det lengste strået med 17-15.

Du kan lese mer om de to oppgjørene hos CEV her og her.

Det er mulig å kjøpe billetter til superfinalene, sjekk her.

Kommentarer (1)