Publiserte artikler

Norsk cupsuksess i Tyskland

Stuttgart tysk cupmester. Foto: Detlef Gottwald

Allianz MTV Stuttgart med de norske trenerne Tore Aleksandersen og Bendik Huus fortsetter å dominere tysk volleyball. Søndag vant de den utsatte tyske cupfinalen, og er dermed ubeseiret mot tyske lag denne sesongen. Årets finale skulle egentlig gått sammen med mennenes i Mannheim, men på grunn av covid-19 hos motstanderne, Dresdner SC, ble kvinnefinalen utsatt og flyttet til Wiesbaden.

I Wiesbaden fikk 1.128 tilskuere se Stuttgart dominere kampen og vinne med klare 3-0 (25-17, 25-15, 25-15), først og fremst på grunn av suverent blokkspill og godt servemottak. Dette var Stuttgarts totalt fjerde cupseier og den første siden 2017. Og det var den første finaleseieren mot Dresden, ettersom de to forrige finalemøtene, i 2016 og 2020, endte med 2-3-tap. Du kan lese mer her (tysk).

Stuttgart får ikke hvile lenge på laurbærene. Allerede i dag skal de spille den andre finalekampen i CEV-cupen mot tyrkiske Eczacibasi Dynavit Istanbul. Kampen går i Stuttgart kl. 19:00, og her må Stuttgart forsøke å snu 1-3 på bortebane, vinne 3-0 eller 3-1, og deretter et golden set. Du kan se kampen her.

Legg igjen en kommentar