Publiserte artikler

Kvinnenes VM-puljer trukket

I går ble det foretatt trekning av innledningspuljene i kvinnenes verdensmesterskap, et mesterskap som er delt mellom Nederland og Polen, og vil gå i dagene 23. september – 15. oktober. Trekningen foregikk i Lausanne i Sveits, og før trekningen var det klart at Kroatia hadde overtatt Russlands plass. De tjuefire lagene som deltar, er innledningsvis delt i fire puljer, og alle lagene spiller sin første kamp i Arnhem i Nederland.

Trekningen ga følgende resultat:
Pulje A: Nederland, Italia, Belgia, Puerto Rico, Kamerun, Kenya
Pulje B: Polen, Tyrkia, Den Dominikanske Republikk, Sør-Korea, Thailand, Kroatia
Pulje C: USA, Serbia, Tyskland, Bulgaria, Canada, Kasakhstan
Pulje D: Brasil, Kina, Japan, Colombia, Argentina, Tsjekkia

Puljene A og D blir værende i Arnhem, mens pulje B spiller resten av puljespillet i Gdansk, pulje C spiller i Lodz.

Etter puljespillet går de fire beste fra pulje A og de fire beste fra pulje D til en ny pulje E. Denne spilles i Rotterdam, mens de fire beste fra pulje B og C slås sammen til pulje F, som spiller i Lodz. I de nye puljene møter hvert lag lagene de ikke allerede har møtt, mens de tar med seg resultatene fra kampene mot motstanderne de har møtt.

De fire beste fra pulje E og F går til kvartfinaler, der E1 møter E4 og E2 møter E3, og tilsvarende for pulje F. Kvartfinalene spilles i Apeldoorn og Gliwice. De samme to byene har hver sin semifinale, mens bronsefinalen og finalen spilles i Arnhem.

Kommentarer (1)