Publiserte artikler

Start for FIVBs nye sandsatsing

I dag er det debut for det nye formatet i internasjonal sandvolleyball som det internasjonale forbundet, FIVB, har startet. Som kjent har World Tour slik vi kjenner den gått i graven. I stedet får vi nå Pro Tour. Her er turneringene delt opp i tre nivå: Elite 16, Challenge og Future. I Elite 16 vil bare de 16 høyest rankede lagene i hver klasse delta i hovedrunden, mens inntil 16 kan spille kvalifisering. Challenge har plass til 24 lag i hovedrunden og 32 i kvalifisering, mens Future er stedet der nye lag vil starte, og der andre vil forsøke å forbedre rankingen. I Future spiller 16 lag hovedrunde og 16 kvalifisering.

Turneringen som innleder det nye formatet, er en Challenge-turnering, og den går i Tlaxcala i Mexico. Der starter kvalifiseringen med kamper i dag. Ingen norske lag deltar i Mexico. Laget med Svein Solhaug og Markus Mol var påmeldt, men de fikk ikke plass verken i hovedrunden eller kvalifiseringen. Vi kan imidlertid følge andre skandinaver. Danskene Jacob Brinck og Kristoffer Abell spiller sin første kvalifiseringskamp kl. 23:20 i kveld. Motstandere er Mewhirter-Brewster fra USA. Og det lovende svenske laget med David Åhman og Jonatan Hellvig har fått plass direkte i hovedrunden.

Du finner resultatene her. Der finner du også link til hvor du kan se kampene.

Den første Elite 16-turneringen går også i Mexico, i Rosarito 23.-27. mars. Her har ANders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum selvsagt plass i hovedrunden, mens Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol er ett av 16 lag som spiller kvalifisering om fire plasser.

Kommentarer (1)