Publiserte artikler

VM-formatet endres

I forbindelse med at det internasjonale volleyballforbundet, FIVB, søker etter ny(e) arrangør(er) av verdensmesterskapet i år, etter at Russland ble fratatt dette, kommer det fram at FIVB også har endret formatet på turneringen. Det skal nå ikke dannes nye puljer etter at de tjuefire lagene har vært delt i seks puljer som spiller alle mot alle. I stedet skal de to beste i innledningspuljene sammen med de fire beste treerne gå direkte til utslagsrunder.

Det FIVB søker etter, er arrangører av de seks innledningspuljene, inntil to land for å arrangere åttedelsfinalene og kvartfinalene, og ett land til semifinalene og finalene. Det italienske volleyballnettstedet volleyball.it spekulerer i at mesterskapet vil bli delt mellom Frankrike, Italia og Polen. Frist for å søke om mesterskapet er satt til 14. mars. Du kan lese meldingen fra FIVB her.

Hvem som vil overta Russlands plass blant de tjuefire lagene, er ikke avgjort ennå. Landet som etter kvalifiseringskriteriene er det neste på listen, i henhold til verdensrankingen, er Ukraina. Det spørs om de har mulighet til å ta den plassen.

Russlands erstatter i VNL, er forøvrig Tunisia.

Kommentarer (1)