Publiserte artikler

Tester i taliensk cup

Perugias Wilfredo Leon ble toppscorer mot Piacenzas. Foto: legavolley.it

I final four i den italienske cupen, blir det gjort noen nye fosøk. Det ene er at videosjekken nå skal utføres i et eget rom. Det gjør at de som bedømmer situajonen etter at lagene har utfordret en dommeravgjørelse, ikke blir utsatt for stressen og presset når det skjer like ved banen. Tredjedommeren blir dermed erstattet av en kontrollør fra utstyrsleverandøren. Han vil ha 23 kameraer å forholde seg til.

Tredjedommeren blir imidlertid ikke arbeidsløs. Spillerbenkene blir nemlig flyttet til samme side som førstedommeren, og tredjedommeren får dermed ansvaret for det som skjer ved benkene.

Den tredje nyvinningen blir at tiden fra ballen er død i en ballveksling til neste serve skal gå, skal måles. Og denne tiden skal ikke overgå 15 sekunder.

Om noen avdisse testene vil gi varige endringer, får vi vel se. Umiddelbart vil det gi kortere tid for videoreprise av handlingene, men i Norge går det vel en god stund til Challenge-systemet blir innført, altså at dommeravgjørelser blir utfordret, og vi er vel heller ikke veldig plaget med at TV vil ha fri bane til innbytterne, eller at vi har mange og lange videorepriser.

Dagens resultater ga forøvrig følgende resultater:
Gas Sales Conad Perugia – Gas Sales Energy Piacenza 3-1 (25-22, 23-25, 25-23, 25-18)
Itas Trentino – Allianz Milano 3-0 (25-14, 25-20, 25-20)

Final four spilles i Bologno og finalen går kl. 15. Den vises på volleyballworld.tv.

Legg igjen en kommentar