Publiserte artikler

VM flyttes

Det internasjonale volleyballforbundet, FIVB, har tatt ytterligere steg med bakgrunn i Russlands krigføring mot Ukraina. Lørdag bestemte FIVB at ingen kamper i Volleyball Nations League, VNL, skal spilles i Russland. Og i dag kommer melding om at mennenes verdensmesterskap skal tas fra landet. FIVB jobber nå med å finne ny arrangør.

Før avgjørelsen var FIVB satt under press fra de fleste hold, der det ble krevet at mesterskapet skulle flyttes. Blant andre sendte NVBFs president Eirik Sørdahl, på vegne av forbundsstyret, brev til FIVB med krav om flytting, se her. Les FIVBs melding om avgjørelsen her.

Det europeiske forbundet, CEV, har foreløpig ikke kommet med annet enn at de ikke vil la kamper spilles i Russlad eller Ukraina, og de vil la europacupkamper med russiske lag spilles på nøytral bane, les her. Mange krever imidlertid at alle russiske og hviterussiske lag utestenges.

Legg igjen en kommentar