Publiserte artikler

World Tour endres

Mol-Sørum har slitt seg til finale på Sardinia. Foto: FIVB

Finalekampen i World Tour i kveld kl. 22:00, der Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum moter Ondrej Perusic og David Scweiner, blir den siste kampen i World Tour-konseptet. For fra neste sesong endrer det internasjonale forbundet hele formatet i den profesjonelle internasjonale sandvolleyballen. Da vil lagene som deltar havne i tre divisjoner. Disse er kalt Elite16, Challenge og Futures.

Elite 16
Her skal de seksten beste lagene i hver klasse delta. Det er ingen kvalifisering, og lagene deles i puljer på fire lag som spiller alle mot alle, fulgt av singel eliminasjon. Det er satt opp tolv turneringer i denne klassen neste sesong, fordelt over hele verden. De ti beste lagene spiller finale ved sesongslutt.

Challenge
Dette er et turneringsformat som skal gi rankingpoeng som gjør det mulig å avansere til Elite16. Tjuefire lag deltar i hovedturneringen, og disse spiller modifisert puljespill fulgt av singel eliminasjon. Inntil 32 lag kan spille kvalifisering for å ta seg inn i hovedrunden.

Futures
Futures-turneringene leverer lag til Challenge. Her spiller seksten lag modifisert puljespill fulgt av singel eliminasjon. Seksetn lag kan spille kvalifisering.

Du kan lese mer hos FIVB her.

Legg igjen en kommentar