Publiserte artikler

World Tour-finaler

Anders Mol og Christian Sørum klar for ny storturnering. Foto: FIVB

I morgen starter finalespillet i sesongens World Tour. Ti av verdens beste lag i hver klasse er samlet i Cagliari på Sardina for finne hvem som er best nå. Åtte lag i hver klasse er basert på verdensrankingen i perioden 10. september 2019 – 18. august 2021, de åtte beste prestasjonene som lag i perioden. De to siste plassene er gitt som wild cards. De ti lagene deles i to puljer der alle møter hverandre. Etter puljespillet går hver vinner til semifinale, mens nr. 2 i den ene puljen møter nr. 3 i den andre i kvartfinale. Turneringen avsluttes med bronsefinaler og finaler søndag.

De norske olympia- og europamesterne, Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum, er selvsagt kvalifisert til å delta i finalen. De er i pulje B sammen med Cherif-Ahmed, Qatar, Brouwer-Meeuwsen, Nederland, Semenov-Leshukov, Russland og Carambula-Rossi, Italia,

Pulje A ser slik ut: Nicolai-Lupo, Italia, Crabb-Gibb, USA, Perusic-Schweiner, Tsjekkia, Varenhorst-van de Welde, Nederland, Plavins-Tocs, Latvia.

Kvinnepuljene:
Pulje A: Menegatti-Gottardi, Italia, Makroguzova-Kholomina, Russland, Betschart-Hüberli, Sveits, Borger-Sude, Tyskland, April-Alix, USA.
Pulje B: Agatha-Duda, Brasil, Sponcil-Claes, USA, Pavan-Melissa, Canada, Keizer-Meppelink, Nederland, Vergé-Dépré, A.-Heidrich, Sveits.

Mol-Sørum starter mot hjemmelaget Carambula-Rossi. Tidspunkt er ikke klart i skrivende stund. Alle resultatene finner du her. Kampene vises på YouTube, sjekk her. TV2 Sport og TV2 Play viser kampene lørdag og søndag.

Legg igjen en kommentar