Publiserte artikler

NM U17

Bodø Volley og TIF Viking vant NM U17 sist det ble arrangert. Foto: Einar Juliebø

Som kjent ble alle de norske mesterskapene i vår avlyst på grunn av koronasistuasjonen. Det ble forsøkt med utsettelser, men til nå er det bare NM-finalene i seniorklassen som har blitt spilt. Det er håp om å arrangere NM for veteraner 12.-13. november, men forelpig har bare tre lag meldt seg på. Arrangørene av de utsatte NM U19 og U15 har måttet melde at siden smittesituasjonen i kommunene fortsatt var usikker, måtte mesterskapene avlyses.

Arrangørene i Stavanger, KFUM Stavanger, er imidlertid klare til å starte NM U17 i morgen. KFUM Stavanger arrangerer da en turnering med hele 39 lag fra i morgen til søndag i Stavanger Idrettshall. Det er i øyeblikket usikkert om mesterskapet blir regnet som et offisielt NM. Grunnen til det er følgende melding fra Norges Volleyballforbund: «NM U17 har, etter levert løsning for gjennomføring fra arrangør, nå fått status som «Uoffisielt NM U17».
Dette skyldes at løsningen for gjennomføringen ikke følger regelverket ift. hvordan turneringen og kampene skal spilles. NVBF vil gjør klubbene oppmerksomme på dette slik at man er klar over situasjonen ved eventuell deltagelse.
Skulle endringer ift. de nasjonale restriksjoner skje slik at arrangementet kan gjennomføres ihht. regelverket vil statusen endres til Offisielt NM U17.En slik endring av status vil bli meddelt klubbene via epost og nyhet på volleyball.no.»

NVBF har foreløpig ikke meldt noe på sine nettsider.

Siden sesongen har vært veldig spesiell, har det ikke vært mulig å kjøre normal kvalifisering til mesterskapet. Det har vært fri påmelding, noe som har ført til at hele 30 jentelag og 19 guttelag vil delta.

Arrangørens hjemmeside finner du her. Alle resultatene kommer her.

Legg igjen en kommentar