Publiserte artikler

Sandvolleyball-EM

EMs centercourt. Foto: CEV

I morgen starter EM i sandvolleyball. Turneringen arrangeres i Wien, der centercourt er en arena med plass til 2150 tilskuere på Heumarkt, spesialbygget for anledningen. De resterende banene er på øyen Donauinsel, midt i elven Donau.

Trettito lag deltar i hver klasse. Disse er fordelt i åtte puljer. Tre av lagene er norske. De ferske olympiamesterne Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum skal forsøke å bli det første laget som vinner fire europamesterskap. De deler i dag tre titler med tre andre lag. Greier Mol-Sørum å vinne også i år, vil de dessuten ha greid mesterstykket å ta titlene fire år på rad. Så da er spørsmålet om de greier å lade om etter opplevelsen i Tokyo og en lang hjemreise. De møter også sterk mortstand. Europa er nå den sterkeste verdensdelen i mennenes sandvolleyball, tre av OL-semifinalistene kom fra Europa.

De to andre norske lagene som skal delta i Wien, er de to lagene som toppet NM i helgen: Ane Guro Tveit Hjortland-Sunniva Helland-Hansen og Ingrid Lunde-Emilie Olimstad. Turneringen skal spilles med modifisert puljespill, og kvinnenne innleder med sitt puljespill i morgen, mens mennene har sitt puljespill torsdag. Lunde-Olimstad er først ut av de norske. De møter Hermannovo-Stochlova fra Tsjekkia kl. 10:00 på bane 2, mens Hjortland-Helland-Hansen spiller mot Betschart-Hüberli fra Sveits kl. 11:00, også på bane 2. Du finner resultatene her. Kampene vises på YouTube, se her, og på EuroVolleyTV fra kvartfinalene, sjekk her.

Anders og Christian innleder turneringen torsdag kl. 11:00 på bane 2 mot Aye-Gauthier-Rat Fra Frankrike. Kvinnene spiller finale lørdag, mennene søndag.

Vi nevner også at Geir Dahle er CEVs dommerdelegat for mesterskapet.

Legg igjen en kommentar