Publiserte artikler

Yngre internasjonale mesterskap

Italia, verdensmestere U20. Foto: FIVB

Tre mesterskap i de yngre årsklassene ble avsluttet i helgen. Ett av dem var verdensmesterskapet for jenter U20. Dette mesterskapet gikk i Rotterdam i Nederland og Kortrijk i Belgia. Seksten lag deltok, og disse var innledningsvis fordelt i fire puljer der det ble spilt alle mot alle. Korona laget problemer også for dette mesterskapet. Puerto Rico valgte å trekke seg fra mesterskapet og ble ikke erstattet, mens Brasil, Argentina og Russland ikke fikk adgang til Belgia. Disse ble i stedet satt opp i puljer i Nederland.

Etter puljespillet ble lagene plassert i nye puljer. Disse førte fram til finalespillet, og det ble spilt om alle plasser fra 1-16. De europeiske lagene dominerte mesterskapet og tok de fire første plassene. I finalen slo Italia Serbia 3-0, mens Russland vant bronsefinalen mot Nederland med 3-2 (22-20 i avgjørende sett). Den videre rekkefølgen ble: 5. USA, 6. Polen, 7. Brasil, 8. Den Dominikanske Republikk, 9. Hviterusslans, 10. Tyrkia, 11. Argentina, 12. Egypt, 13. Belgia, 14. Thailand, 15. Rwanda.

Det ble som vanli kåret et drømmelag, og det ser slik ut:
MVP: Gaia Guiducci (ITA)
Beste opplegger: Gaia Guiducci (ITA)
Beste diagonal: Vita Akimova (RUS)
Beste kanter: Loveth Omoruyi (ITA) og Jolien Knollema (NED)
Beste midter: Emma Graziani (ITA) og Hena Kurtagic (SRB)
Beste libero: Martina Armini (ITA)

VMs hjemmeside er her.

EM G17 GUTTER
Dette mesterskapet gikk i Albanias hovedstad Tirana med tolv lag. Lagene var delt i to puljer som spilte alle mot alle. De to beste i hver pulje gikk til semifinalene, nr. 3 og 4 sppilte semifinaler om plassene 5-8, mens de to siste i hver pulje hadde spilt ferdig.

Mesterskapet gikk overraskende til Slovenia. De slo Russland 3-0 i finalen etter å ha tapt i puljespillet med 2-3. Bronsen gikk til Polen. De slo Italia 3-1. Videre rekkefølge: 5. Bulgaria, 6. Serbia, 7. Belgia, 8. Latvia.

Drømmelaget:
MVP: Miha Okorn (SLO)
Beste opplegger: Denis Bystrov (RUS)
Beste diagonal: Tommaso Barotto (ITA)
Beste kanter: Luka Marovt (SLO) og Ivan Skvortsov (RUS)
Beste midter: Jakub Nowak (POL) og Jurij Oman (SLO)
Beste libero: Maksymilian Granieczny (POL)

Hjemmesiden er her.

EM U16 JENTER
Europamesterskapet for jenter født 2006 og senere var delt mellom Ungarn og Slovakia. I likhet med guttenes U17-mesterskap, deltok tolv lag fordelt på to puljer. Mesterskapet ble vunnet av Russland. De slo Italia 3-1 i finalen. Bronsefinalen ble vunnet av Bulgaria med 3-2 over Tyrkia. Den videre rekkefølgen ble 5. Serbia, 6. Polen, 7. Ungarn, 8. Slovakia.

Drømmelaget:
MVP: Marina Asliamova (RUS)
Beste opplegger: Polina Sarapova (RUS)
Beste diagonal:: Iva Dudova (BUL)
Beste kanter: Erika Esposito (ITA) og Polina Kovaleva (RUS)
Beste midter: Linda Manfredini (ITA) og Maia Carlotta Monaco (ITA)
Beste libero: Olesia Ananina (RUS)

Hjemmesiden er her.

Legg igjen en kommentar