Publiserte artikler

EM i sandvolleyball trukket

Tar Mol-Sørum sitt fjerde EM på rad? Foto: CEV

EM i sandvolleyball skal gå i Wien i dagene 11.-15. august. Trettito lag er kvalifisert i hver klasse og lagene er innledningsvis fordelt i firelagspuljer. I går ble det foretatt trekning av puljene ved en seremoni i rådhuset i Wien. I år knytter det seg selvsagt stor spenning til om Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum greier å ta sitt fjerde europamesterskap på rad. De to er selvsagt toppranket i mesterskapet og med det plassert i pulje A. Med seg i puljen får de sveitserne Heidrich-Gerson, Seidl-Waller fra Østerrike, samt Aye-Gauthier-Rat fra Frankrike.

Norge har fått med ett lag til i mesterskapet. Det er laget med Ingrid Lunde og Emilie Olimstad. De spiller i pulje E sammen med Hermannova-Slukova, Tsjekkia, Borger-Sude, Tyskland, og Lobato-Alvarez, Spania. Andre påmeldte norske lag er havnet på reservelisten. Mathias Berntsen-Hendik Mol er nr.4 og Svein Solhaug-Nils Ringøen nr. 20 i klassen for menn, Ane Guro Hjortland-Sunniva Helland-Hansen er nr. 2 og Victoria Kjølberg-Oda Ulveseth nr. 15 i klassen for kvinner. Det er ikke usannsynlig at i hvert fall Ane Guro og Sunniva kan komme med.

Les mer om trekningen her.

Det spilles modifisert puljespill der 24 lag går videre til utslagsrundene. Vi legger ellers merke til at Geir Dahle er CEVs dommerdelegat i mesterskapet.

Legg igjen en kommentar