Publiserte artikler

Sølv i EM U20

Jo Sunde møtte ofte en høy slovensk blokk i EM-finale. Foto: CEV

Den tredje i rekken av Mol-brødre, Markus, greide ikke å kopiere nr. 2, Anders, ved å vinne EM i sandvolleyball i klassen U20, noe Anders gjorde både i 2015 med Mathias Berntsen og 2016 med Christian Sørum. Men Markus i par med Jo Gladsøy Sunde spilte en solid turnering i glohete Izmir og sikret seg en flott sølvmedalje.

Laget måtte spille kvalifisering for å få plass i hovedrunden siden Norge lå for langt nede på nasjonsrankingen til å få plass direkte. Mol-Sunde vant begge kvalifiseringskampene, og inne i hovedrunden gikk de helt til topps i puljen, selv om de fikk et tap mot et italiensk lag. Deretter ble Hellas, Russland og Ungarn slått før de sto i finalen og skulle møte et lag fra Slovenia, Rok Mozic og Rok Bracko. Dessverre spilte ikke Markus og Mol sin beste kamp i finalen, mens slovenerne spilte en svært solid kamp med godt press i serven og gode blokker. Resultatet ble 2-0 (21-15, 21-15) til de to Rok’ene. Les mer hos CEV her.

Det norske jentelaget som deltok i Izmir, Birgitte Maaseide og Julia Thelle, ble til slutt nr. 9 etter en andreplass i puljen, seier mot Bulgaria i 1/16-finalen og tap mot europamesterne fra Russland i 1/8-finalen.

Legg igjen en kommentar