Publiserte artikler

EM U20

Jo Sunde i angrep mot Finland. Foto: CEV

Europamesterskapet i sandvolleyball for spillere født 2002 og senere, startet med kvalifisering i dag. Norge har med to lag. I kvinneklassen var Norge nr. 27. på den europeiske rankingen i klassen, noe som betyr at Birgitte Maaseide og Julia Solgaard Thelle var direkte klare for morgendagens hovedrunde. Hos guttene var Norge ranket som nr. 32, og siden arrangørene får med tre lag, måtte laget med Jo Gladsøy Sunde og Markus Mol spille kvalifisering om en av de to ledige plassene i hovedrunden.

De to guttene har gjort det helt utmerket og vunnet sine to kamper med 2-0 både mot et finsk og et moldavisk lag. Det betyr at begge de norske lagene skal spille puljespill i morgen. De 32 lagene i hver klasse blir delt i åtte puljer der det spilles alle mot alle. De tre beste i hver pulje går så videre til eliminasjon fra lørdag. Finalene spilles søndag. Resultatene for jentene finner du her, for guttene her. CEVs YouTube-kanal er her.

Mesterskapet går i Izmir i Tyrkia, og vi nevner også at en av dommerne er norsk, selv om han nå representerer Sverige, nemlig Kristian Lund.

Legg igjen en kommentar