Publiserte artikler

Fire stjerner i Gstaad

Hendrik Mol og Mathia Berntsen er fornøyde med hovedrundespill i Gstaad. Foto: FIVB

I dag startet den siste fire-stjerners sandvolleyballturneringen i World Tour før de olympiske lekene i Tokyo. Turneringen gir ingen påvirkning av seeding eller trekning i OL, men den gir lagene en nyttig gjennomføring før lekene. Spesielt er nok Anders Mol og Christian Sørum interessert i en positiv opplevelse etter to turneringer der resultatene for dem har vært uvanlig svake.

De to starter sin turnering i morgen som toppseedete, og de møter i sin første kamp et dansk lag som kvalifiserte seg inn i hovedrunden i dag, Kristoffer Abell og Nicolai Houmann Overgaard. Kamptidspunkt er ikke klart i skrivende stund, du kan se skjemaet her.

Anders får ellers følge av sin bror Hendrik inn i hovedrunden. Sammen med makker Mathias Berntsen vant han sine to kamper i kvalifiseringen og er klar for møte med de sterke brasilianerne Evandro og Bruno Schmidt i første kamp.

Norge har hatt med tre andre lag i kvalifiseringen, men dessverre kom ingen av dem videre. Nils Ringøen og Svein Solhaug måtte gi tapt allerede i første kamp mot Windisch-Cottafava fra Italia. Kvinnelagene Sunniva Helland-Hansen og Ane Guo Tveit Hjortland, og Ingrid Lunde og Emilie Olimstad tapte begge 10-15 i siste sett i sine avgjørende kamper mot henholdsvis Lehtonen-Ahtiainen, Finland og M. Alvarez-Lobato, Spania.

Kampene strømmes på FIVBs sandvolleyballkanal på YouTube her.

Legg igjen en kommentar