Publiserte artikler

Norge til Wagner-turneringen

Organisasjonen som administrerer turneringen til minne om Polens legendariske trener Hubert Jerzy Wagner, har nå bekreftet at Norge vil være et av de fire lagene som skal delta i årets utgave av turneringen. Siden koronaen gjorde at fjorårets utgave ble avlyst, er årets turnering den 18. i rekken. Norge har deltatt to ganger tidligere, men det begyner å bli en del år siden, i 2005 og 2006. Meldingen fra arrangøren ser du her.

Årets turnering blir i det formatet som har vært vanligst, nemlig fire lag som spiller alle mot alle. De tre andre lagene som skal delta er Polen, Tunisia og Egypt. Polen vil trolig bruke turneringen som en siste finpuss av troppen som skal til OL. Det samme er nok tilfelle for Tunisia, som også er en av de 12 OL-deltakerne der de spiller i en annen pulje enn Polen. Tunisia er regjerende afrikanske mestere, og Egypt har også et sterkt lag vanligvis, og har i mange år vært det ledende afrikanske landet. Så Norge vil møte sterk motstand. Mens Norge i øyeblikket er ranket internasjonalt som nr. 65, er Polen nr. 2, Tunisia nr. 15 og Egypt nr. 17.

Turneringen skal avvikles i Tauron Arena i Krakow i dagen 9.-11. juli.
Kampprogrammet ser slik ut:
Fredag 9. juli kl. 15:00 Tunisia-Egypt
Fredag 9. juli kl. 18:00 Polen-Norge
Lørdag 10. juli kl. 15:00 Norge-Egypt
Lørdag 10. juli kl. 18:00 Polen-Tunisia
Søndag 11. juli kl. 13:00 Norge-Tunisia
Søndag 11. juli kl. 16:00 Polen-Egypt

Så vidt vi har klart å bringe på det rene, har trener Tore Aleksandersen tatt ut følgende mannskap, med forbehold om endringer:
Jakob Thelle, Lars Fredrik Tvinde, Jonas Kvalen, Martin Olimstad, Bjarne Nikolai Huus, Kristian Morken Bjelland, Oskar Raftevold, Andreas Takvam, Rune Fasteland, Petter Alstad Østvik, Eirik Mjelde Bjelland, Øystein Berrgum

Legg igjen en kommentar