Publiserte artikler

Japan imponerer i VNL

Japans gode libero Tomohiro Ogawa. Foto: FIVB

Den store overraskelsen i årets noe spesielle utgave av Volleyball Nations League (VNL) har så langt vært Japan. Laget er et av tre som har vunnet alle de tre innledningskampene. Spesielt imponerende var gårsdagens seier mot Russland. Med en gjennomsnittlig høyde på 201 cm hos russerne, mot 189 cm hos Japan, og tilsvarende forskjell i rekkevidde, var det ikke overraskende at russerne vant blokkstatitikken med 18 mot 7. Men det japanerne manglet i blokkhøyde, tok de igjen i et fantastisk forsvarsspill, ledet an av libero Ogawa. Russerne måtte angripe igjen og igjen i saamme ballveksling, og det stresset dem ofte til å gjøre feil. Den jevne bataljen ble vunnet av Japan med 3-2 (28-26, 26-28, 20-25, 25-21, 16-14). Med 2 timer og 40 minutter er dette den lengste kampen så langt i turneringen.

De andre lagene som har vunnet sine tre første kamper, er Brasil, som ikke har avgitt poeng, og Frankrike, som måtte bruke fem sett for å slå Tyskland. Spesielt var Brasils 3-0 over USA sterkt. Overraskelsene ellers er Polens tap 1-3 for Slovenia og Tysklands sterke innsats med 3-0 over Australia og 3-2 over Bulgaria. Lagene som ikke har vunnet ennå er Nederland, Italia, Australia og Argentina. Herrelagene får nå tre dagers pause mens kvinnene spiller tre kamper hver. Alle resultatene finner du her.

Resultatene i VNL har fått innvirkning på FIVBs nye rankingsystem. Med sine tre tap er Italia forbigått av Iran, Canada og Serbia, og er nå nr. 11. I toppen er det uforandret med Brasil, Polen og USA. Og Norge er nr. 65, bak Island og Sverige, men foran Danmark.

Vi legger ellers merke til flere ting som er gjort for å redusere smitterisikoen, i tillegg til de vi har nevnt tidligere. Lagene bytter for eksempel ikke side mellom settene eller midt i tie break. Og det er ingen personer avsatt til å tørke banen om den blir våt. Det må en av lagets innbyttere gjøre.

Legg igjen en kommentar