Publiserte artikler

Mennenes VNL i gang

Tsvetan Sokolov (19) og hans Bulgaria måtte gi tapt 0-3 for Frankrike i dag. Foto: FIVB

I Volleyball Nations League har de seksten kvinnelagene nå spilt tre kamper hver. Dermed får alle lagene tre dagers pause mens mennene spiller tre kamper. Etter tre kamper er det tre lag som ennå ikke har tapt. Det er Japan, som ikke har avgitt sett, USA, som har tapt et sett mot Brasil, samt Tyrkia, som har åtte poeng etter 3-2 mot Serbia. To lag har så langt null poeng. Det er Canada og Thailand. Resultat og stilling finner du her.

Som hos kvinnene skal mennene spille seks kamper pr. dag, og alle kampene blir strømmet. Kamptidspunktene er kl. 10:00, 12:00, 13:00, 15:00, 16:00, 18:00, 19:30 og 21:00. Av dagens kamper skulle en kanskje tro at kampen mellom Polen og Italia kl. 19:30 ville bli en godbit. Men mens Polen i troppen bare har spillere som er aktuelle for å bli blant de tolv som får dra til OL i Tokyo, har Italia valgt å holde de som skal til OL utenfor troppen. I stedet ligger de i treningsleir et annet sted, mens laget i VNL blir ledet av assistenttrener Antonio Valentini. Nå er det ikke noe dårlig lag Italia stiller med, de fleste har erfaring fra italiensk superliga, men det skal likevel godt gjøres å hamle opp med stjernene til Polen.

Det er virkelig spesielle forhold VNL blir spilt under i Rimini. Alt blir gjort for å holde smitterisikoen lavest mulig. Alle invoolverte blir stadig testet for covid-19. Det førte for eksempel til at det tyske herrelandslaget måtte flytte treningen til en hall der ingen andre trente, og de ble satt i ventekarantene til de hadde testet negativt. Grunnen var at bussjåføren som var avsatt til dem hadde testet positivt. Ellers blir antall funksjonårer i hallen holdt på et minimum. Det er ingen linjedommere og ingen vanlige balltrillere. Den som skal serve, henter ballen selv fra en ballkurv bak banen. Dit blir ballene lagt etter at ungdommer har tørket dem mellom ballvekslingene. For å vurdere baller ut eller inn, er challenge-systemet i bruk ved tvilstilfeller. Og ellers er det munnbind som gjelder, både for assistenter på benken og for innbytterne.

Legg igjen en kommentar