Publiserte artikler

Svensk Hall of Fame

Den opprinnelige volleyballens Hall of Fame ble opprettet der volleyball ble oppfunnet av William G. Morgan i 1895, i Holyoke, Massachusetts i USA. Hall of Fame ble opprettet for å hedre spillere, trener, dommere og ledere som har bidratt til å fremme volleyball. Morgan var den første som ble valgt inn i Hall of Fame. Det skjedde posthumt i 1985.

Flere land har siden opprettet sine egne nasjonale Hall of Fame. Danmark startet i 2014, og de utnevner vanligvis nye medlemmer i forbindelse med pokalfinalene. I år fyller det svenske volleyballforbundet 60 år, og i den forbindelse vedtok styret å innføre en svensk Hall of Fame som en del av jubileet og for å feire svensk volleyballs rike historie. En jury er nedsatt, og denne vil hvert år velge ut personer som har gjort en ekstraordinær innsats for svensk volleyball.

Ved årsmøtet sist helg ble tolv personer valgt inn som de første i Hall of Fame. Flere av de innvalgte er sikkert også kjente i det norske volleyballmiljøet. De tolv er:
Einar Hamberg
Anders Kristiansson
Jan Lundgren
Mats Ekman
Yvonne Olausson Overmo
Susanne Granelli Olsson
Eva Hansen Hoszek
Birgitta Axelsson
Jan Hedengård
Bengt Gustafson
Tom Englén
Fredrik Petersson

Du kan lese mer om de enkelte på det svenske forbundets sider her.

Legg igjen en kommentar