Publiserte artikler

Guttene inne, jentene ute

Martin Berntsen viser fighting face mot russerne. Foto: FFIVB

I den fire-stjerners World Tour-turneringen som går i Sotsji nå, har laget med Hendrik Nikolai Mol og Mathias Berntsen vunnet sine to kvalifiseringskamper i dag og slått deg inn i morgendagens hovedrunde. De to hadde en grei førstekamp der de slo Ohana-Elazar fra Israel 2-0 (21-12, 21-12). De måtte slite mer i den andre kampen der russerne Bykanov-Likholetov var motstandere. Mol-Berntsen hadde muligheter i første sett, men måtte gi det fra seg til 23-25. Det andre settet kontrollerte de norske inn til 21-16, og det var klart for tie break. Dette var lenge jevnt før russerne fikk en to-poengsledelse til 12-10. Men fra da fungerte alt for de norske og de tok resten av poengene.

I hovedrunden skal Mol-Berntsen først møte laget med Anders Mol og Christian Sørum slo i to finaler i Mexico nylig, nemlig Cherif-Ahmed fra Qatar. De to siste lagene i puljen, der resultatet i første kamp avgjør hvem de møter i neste, er Nikolai-Lupo fra Italia og Herrera-Garera fra Spania. Mol-Sørum skal møte russerne Shustrov-Gusev i første kamp, mens Brouwer-Meeuwsen, Nederland og Kantor-Losiak, Polen er de siste lagene i puljen. Se resultatene her.

Tre norske kvinnelag har også spilt kvalifisering i dag. Dessverre kom ingen av dem seg forbi første runde. Frida Berntsen og Oda Ulveseth tapte 1-2 (21-17, 24-26, 10-15) for Ceynowa-Lodej fra Polen, Ingrid Lunde og Emilie Olimstad tapte 0-2 (19-21, 22-24) for Dumbauskaite-Grudzinskaite fra Litauen, og Sunniva Helland-Hansen og Ane Guro Hjortland tapte 0-2 (15-21, 17-21) for Dave-Starikov fra Israel. Resultatene er her.

Legg igjen en kommentar