Publiserte artikler

World Tour i Sotsji

Det kan bli nytt finalemøte med Chrif fra Qatar for Christian Sørum. Foto: FIVB

Sesongens femte fire-stjerners turnering i sandvolleyball er i gang med nasjonskvalifisering. Turneringen går i Sotsji i Russland, og fem norske lag er påmeldt. Av disse er laget med Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum som vanlig toppseedet og starter kampene når hovedrunden starter torsdag.

De andre norske lagene må spille kvalifisering i morgen om åtte ledige plasser i hver klasse i hovedrunden. Av de fire lagene som må spille kvalifisering, er gledelig nok hele tre kvinnelag. De har følgende sammensetning: Sunniva Helland-Hansen-Ane Guro Tveit Hjortland, Ingrid Lunde-Emilie Olimstad og Frida Berntsen-Oda Johanne Ulveseth. I mennenes klasse stiller Hendrik Nikolai Mol og Mathias Berntsen.

I tillegg til å gi god kamptrening, er turneringen i Sotsji spesielt viktig for lag som mangler poeng til å komme til OL. Blant disse er f.eks. Crabb-Bourne fra USA, Kantor-Losiak fra Polen og Heidrich-Gerson fra Sveits hos mennene, og nederlandske Stubbe-van Iersel hos kvinnene. Laget med Mol-Sørum er selvsagt klarr for Tokyo for lenge siden.

Resultatene fra Sotsji finner du her.

Legg igjen en kommentar