Publiserte artikler

VNL starter i morgen

Det blir nokså ødslig i boblen i Rimini. Foto: gazzette.it

Trettito av verdens beste landslag, seksten i hver klasse, er nå samlet i en «boble» i Rimini for å spille i alt 248 kamper i løpet av en drøy måned. I løpet av den måneden vil hvert av de seksten lagene i hver klasse ha møtt alle de andre femten. I hver klasse avsluttes det hele med semifinaler og finaler. I over en måned vil alle spillerne og lederne leve under et strengt korona-regime med mye testing. På utstillingsområdet La Fieri di Rimini er det gjort klart to kamparenaer og seks treningsbaner. Der skal alle kamper og all trening foregå.

De seksten lagene som deltar i hver klasse i årets utgave av Volleyball Nations League (VNL), er følgende:
Menn: Argentina, Australia, Brasil, Bulgaria, Canada, Frankrike, Iran, Italia, Japan, Nederland, Polen, Russland, Serbia, Slovenia, Tyskland, USA
Kvinner: Belgia, Brasil, Canada, Den Dominikanske Republikk, Italia, Japan, Kina, Nederland, Polen, Russland, Serbia, Sør-Korea, Thailand, Tyrkia, Tyskland, USA.

Turneringen er lagt opp slik at først spiller alle kvinnelagene kamper tre dager på rad, deretter alle mennene. Dette fortsetter til alle lagene har spilt femten kamper. Det spilles med tidsforskyving i de to hallene der kampene går. I den ene hallen spilles kl. 10:00, 13:00, 16:00 og 19:00, i den andre kl. 12:00, 15:00, 18:00 og 21:00. Alle kampene blir strømmet.

Kampene i morgen starter kl. 10:00 med Nederland-Belgia, i den andre hallen åpner Tyrkia-Serbia kl. 12:00. Hele kampoppsettet finner du her.

I fjor ble som kjent VNL avlyst på grunn av korona. De forsvarende mesterne fra 2019 er USA i kvinneklassen og Russland i klassen for menn..

Legg igjen en kommentar