Publiserte artikler

Flere lag EM-klare

God norsk blokk bidro til seier i går. Her med Andreas Takvam (19) og Jonas Kvalen. Foto: CEV

Det gjenstår en del kamper i EM-kvalifiseringen, men likevel er det bare ett lag i kvinneklassen som ikke er klart for sluttspillet. I går fikk nemlig seks nye lag plass. Det er Finland, Frankrike, Sveits, Sverige, Tsjekkia og Ungarn som sikret seg å gå videre fra kvalifiseringen. For Sveriges del er det første gang på 38 år kvinnelandslaget er i sluttspillet. Forrige gang var i 1983. Da var det bare plass til 12 lag i sluttspillet, og Sverige endte på siste. Den fremste årsaken til at Sverige er videre denne gangen er deres store stjerne Isabelle Haak. I gorsdagens 3-2 over Ukraina sto hun for 37 poeng. Men laget har også flere sterke spillere med erfaring fra profesjonelt spill i blant annet Polen, Frankrike og Tyskland.

I skrivende stund har Ukraina slått Portugal 3-0, og med det er Ukraina også sikret plass i EM. Den siste plassen skal da finnes i pulje F, der Tsjekkia alt har vunnet puljen. Der står andreplassen mellom Bosnia & Herzegovina og Slovenia. De ligger i øyeblikket likt og har en kamp hver i dag før de møtes til innbyrdes oppgjør i morgen.

Selv om det er klart hvilke lag som er kvalifisert, kan plasseringen i puljen til slutt bety noe med tanke på ranking når sluttspillspuljene skal trekkes. Sidene for kvalifiseringen er her.

Hos mennene er det mer uklart hvem som går videre, siden toerne ikke automatisk får plass i sluttspillet. Hos mennene er det sju puljer, og da er det bare de fem beste toerne som går videre. Norge skaffet seg en teoretisk mulighet til å få spille sluttspill etter at de i går slo Ungarne 3-1, les hos CEV her. Laget må da første vinne både mot Portugal i dag kl. 19:00 og i morgen mot Hviterussland, samtidig som andre resultater går Norges vei. Vi håper Norge kan stille et slagkraftig lag i de to siste kampene. I går måtte fire spillere av banen på grunn av skader, i tillegg har Rune Fasteland måttet reise tilbake til Norge etter ryggproblemer. Se stilling og resultater her. Kampene fra EM-kvalifiseringen ser du på EuroVolleyTV her.

Legg igjen en kommentar