Publiserte artikler

Nye EM-klare lag

Jonas Kvalen går for seier mot Ungarn i dag. Foto: CEV

I går ble fire nye kvinnelag klare for høstens europamesterskap i volleyball. To av disse ble klare fordi Norges lag er blitt rammet av korona og må trekke seg fra kvalifiseringsturneringen, se melding hos NVBF her. Norges forfall medfører at laget har tapt de gjenstående tre kampene laget skulle hatt i helgen med 0-3. Med de tre poengene Hellas og Spania da har fått gratis i denne puljen, kan de ikke nås igjen av det fjerde laget, Østerrike. Se tabellene her.

I to andre puljer er det lag som ikke kan forbigås av to lag, og som derfor kan belage seg på EM-spill senere i år. Det gjelder pulje A, der Hviterussland er sikret å gå til topps i puljen, som bare har tre lag. Og det er pulje D, der Slovakia kan forbigås av Finland, men ikke av flere lag. Finland ligger også godt an til sluttspill, men kan teoretisk bli nr. 3 i puljen.

I pulje B har Sverige med tre poeng i dag også mulighet til å være sikker på å gå videre, det samme vil Tsjekkia i pulje F være.

Hos mennene ble tre av de sju puljene spilt feridg i januar. I dag fortsetter de resterende med nye kamper, og noen av landene kan sikre seg sluttspillplass. Nårmest er Nederland, som møter Sverige i dag, og som vil vinne puljen med tre poeng.

Vi har tidligere gitt uriktige tider for Norges kamper. De riktige tidene er slik:
Fredag 14. mai kl. 17:00 Norge-Ungarn
Lørdag 15. mai kl. 19:00 Norge-Portugal
Søndag 16. mai kl. 16:00 Norge-Hviterussland

Norge spiller de tre siste kampene sine i Matosinhos i Portugal. Resultatene får du her. Kampee vises på EuroVolleyTV, sjekk her.

Legg igjen en kommentar