Publiserte artikler

EM U22 beach

Emilie Olimstad, t.h., her sammen med Ingrid Lunde, tilbake i Baden. Foto: CEV

I dag starter europamesterskapet i sandvolleyball for spillere født 2000 og senere. Mesterskapet går i Baden i Østerrike, samme sted som de norske seniorkvinnene nylig kvalifiserte seg til finalen i Continental Cup. En av spillerne som var med på dette, Emilie Olimstad, deltar også denne helgen i U22. Nå har hun Frida Berntsen som makker, og de startet sin første kamp kl. 9:50 i dag. Motstandere er Šen-Zuzek fra Slovakia. Olimstad og Berntsen er i pulje E. De to siste lagene i puljen er Müller-Grüne fra Tyskland, som de møter kl. 14:00, og Paegle-Briede fra Latvia, som de spiller mot i morgen.

I hver klasse deltar i alt 32 lag. Disse er fordelt på åtte puljer, og i puljene spiller alle mot alle. Puljevinnerne går direkte til 1/8-finale, mens de som blir sist er utslått. Toerne møter en treer og spiller om plass i 1/8-fnalen. Mesterskapet avsluttes søndag. Du finner resultatene her.

Norge har også med et lag i klassen for menn. Det mestår av Markus Mol og Nils Gunnar Ringøen. Laget spiller en kamp i dag og to i morgen. I dag spiller de mot Mazuronis-Vilkelis fra Litauen. Kampstart er kl. 18:10. De andre lagene i puljen er Broch-Dillier fra Sveits og Bošnjak-Bracko fra Slovakia. Mennenes resultater finner du her.

Legg igjen en kommentar