Publiserte artikler

Tap i EM-innledningen

Norgges toppscorer Andreas Takvam i aksjon. Foto: CEV

Begge de norske landslagene måtte tåle tap da EM-kvalifiseringen startet i går. Kvinnelaget hadde ikke store muligheter mot Hellas, som vant 3-0 (25-18, 25-12, 25-17). De norske jentene har hatt treningsleir i Maribor i Slovenia før kvalifiseringen, og der har de i tillegg til å trene hatt treningskamper mot Østerrike og Slovenia. Likevel var det et relativt urutinert lag som stilte på banen i Larissa i Hellas i går, selv om flere av dem har spilt utenlands denne sesongen. Opplegger var Live Sørbø med Rugile Lavickyte på diagonal. På kantene spilte Renate Bjerland og Ragni Steen Knudsen (Karoline Fauske byttet i siste sett), i midten Liepa Lavickyte og Kjersti Norveel (Mille Kjosås i siste), Cecilie Woie var libero. Du kan se statistikk fra kampen her. Du kan se mer om kampen her.

Norge spiller sin neste kamp mot Østerrike i dag kl. 16:00. Hele kampprogrammet for Norges pulje er her. Kampen kan du se på EuroVolleyTV her.

Mennene var nærmere en seier da de med fem debutanter i stallen møtte vertslandet Ungarn i Budapest. I likhet med kvinnene i Hellas, fikk laget for første gang på lenge spille foran tilskuere, 150 er registrert begge steder. Kampen åpnet på beste måte for Norge. Laget greide delvis å nøytralisere Ungarns stjerne Krisztian Padar, samtidig som Andreas Takvam i sin nye diagonalrolle herjet. Og debutanten Jonas Langlo ga ham mer enn nok å jobbe med. Norge ledet hele første sett og vant det knepent 25-23. Det neste settet ble også jevnt. Norge kjempet godt, men Ungarn vant 25-22. Det tredje så lenge ut til å gå Norges vei, laget ledet 21-14 på det meste. Men så stoppet det opp, angrepene havnet i blokken eller ut, og det at Ungarn byttet opplegger, gjorde også sitt til at Ungarn grep sjansen til å ta settet 25-23. Det fjede hadde Ungarn bra kontroll på, selv om de norske spillerne kjempet godt. Det ble til slutt 25-21 til Ungarn. Se statistikk her.

I tillegg til de to nevnte, spilte Norge med kantene Jonas Kvalen og Bjarne Huus, midtene Petter Østvik og Oskar Raftevold og libero Øystein Bergum. Martin Olimstad og Oskar Espeland, begge debutanter, kom inn i noen taktiske bytter. I dag kl. 16:00 skal laget møte det som trolig er den sterkesete motstanderen, Portugal. Norge har fått en litt redusert stall. Før kampen i går var Rune Fasteland ute med en prolaps. Det er han også i dag, og i tillegg må Bjarne Huus stå over etter at han har fått problemer med en tommel etter en nettduell. I hans sted kommer trolig Martin Olimstad inn. Også herrekampen vises på EuroVolleyTV.

Legg igjen en kommentar