Publiserte artikler

Norges kvinner til CC-finale

Ane Guro Hjortland (1) og Sunniva Helland Hansen til finale. Foto: CEV

Norge har kvalifisert seg til finalen i kvinneklassen i Continental Cup. Det skjedde da lagene Ane Guro Tveit Hjortland-Sunniva Helland-Hansen og Ingrid Lunde-Emilie Olimstad slo Latvia i kampen om femteplassen i andrerundeturneringen i Baden i Østerrike i dag. Åtte lag deltar i Baden. Av disse går de fem beste til finalen som skal spilles i Haag i Nederland 23.-26. juni. Seksten lag skal delta i finalen, og vinneren her sikrer landet sitt en plass i OL i Tokyo.

Norge kom seg videre fra sin innledningspulje etter å ha tapt første kamp mot Ukraina, ved å slå Sverige i to kamper. I kvartfinalen ble det tap mot Italia. Lunde-Olimstad slo Menegatti-Michioletti 2-1, mens Hjortland-Helland-Hansen tapte 0-2 for Scampoli-Bianchin. Dermed ble det opp til laglederne å sette opp hvem som skulle spille den avgjørende kampen. Norge valgte Lunde-Olimstad, Italia Menegatti-Michioletti. Denne gangen var italienerne sterkest og vant 2-0. Norge måttte da vinne mot Latvia for å komme seg til finalen. De to norske lagene hadde ingen problem med å vinne 2-0 i begge kampene. Resultatene ser du her.

De norske mennene, som spiller andre runde i Madrid, har ikke gjort det like godt. I puljespillet ble de sist etter å ha tapt 0-2 for Tyskland og 1-2 for Hviterussland. Dermed gjenstår kamp om sjuendeplassen. Den går mot Sverige og starter kl. 14:30 i dag. Om lag av en eller annen grunn ikke kan delta i Haag, kan andre enn de fem beste bli hentet inn, så sjuendeplassen kan bli viktig nok. Resultatene har du her.

Som kjent er det Norges tredje- og fjerdelag, Vegard Løkken-Erlend Henriksveen og Markus Mol-Nils Ringøen, som deltar i Madrid etter at Anders Mol testet positivt for covid-19. Nå viser det seg at Mols neste test var negativ, noe som var svært uheldig med tanke på at både første- og andrelaget måtte i karantene, og det nå viser seg at muligheten for et ekstra lag i Tokyo i tillegg til Mol-Sørum er borte. Les melding i VG her og TV 2 her.

Legg igjen en kommentar