Publiserte artikler

EM-kvalifisering

Fredag skal våre seniorlandslag spille offisielle kamper for første gang siden januar i 2019. Denne helgen går nemlig første del av kvalifiseringen til høstens europamesterskap, og begge de norske lagene skal forsøke å ta seg til sluttspillet i august-september. Som så mye annet, har koronapandemien også forskjøvet EM-kvalifiseringen. Opprinnelig skulle den vært spilt fjor sommer. Den ble deretter forsøkt flyttet til januar i år. Mange av lagene argumenterte da for flytting til mai, og greide også dette. I andre puljer var det land som var motstandere av dette, og de gjennomførte kvalifisering i januar, noe som blant annet medførte at Danmarks herrelag trakk seg.

Lagene som skal delta i kvalifiseringen er oppdelt i puljer med tre eller fire lag. I kvinneklassen er det seks puljer, hos mennene sju. De puljene som ikke spilte i januar skal spille den første halvparten av kampene denne helgen, de resterende neste helg. Hos kvinnene vil de to beste lagene i hver pulje gå til finalespillet, hos mennene puljevinnerne og de fem beste toerne. I alt skal tjuefire lag spille sluttspill i hver klasse. Tolv av disse er allerede klare, det gjelder arrangørlandene og de åtte beste fra EM i 2019. Dermed er det tolv ekstra lag som skal kvalifiseres inn.

Det norske kvinnelaget er havnet i pulje med Hellas, Spania og Østerrike, mens mennenes motstandere er Hviterussland, Portugal og Ungarn. Begge de norske lagene har ligget i treningsleir i Maribor i Slovenia siden 23. april. Der har kvinnelaget spilt treningskamper mot Slovenia og Østerrike, mens mennene har vært koronaforsiktige og bare hatt internkamper. I morgen reiser lagene videre til sine kampsteder, kvinnene til Larissa i Hellas, mennene til Budapest. Kvinnelaget innleder fredag mot Hellas kl. 19:00, mennenes første kamp er fredag kl. 19:00 mot Ungarn.

CEVs nettsider for kvinnenes kvalifisering finner du her, mennenes her. Alle kampene i kvalifiseringen vil bli vist på EuroVolleyTV, sjekk her.

Legg igjen en kommentar