Publiserte artikler

Continental Cup

Fra torsdag skal fire norske lag delta i Continental Cup i sandvolleyball. Continental Cup er som kjent en mulighet for et land til å få med et ekstra lag i hver klasse til OL. Norge har allerede et lag klart til OL. Det er laget med Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum. Dette laget kan imidlertid også hjelpe Norge til å oppnå maksimumsgrensen for lag et land kan ha med i OL. Denne grensen er på to lag. Så laget med Mol-Sørum skal sammen med Hendrik Nikolai Mol og Mathias Berntsen spille andre runde i Continental Cup denne uken. De to lagene spiller da i en turnering i Madrid sammen med lag fra Finland, Hviterussland, Spania, Sverige, Tsjekkia, Tyskland og Ukraina. Turneringen skulle vært spilt for et år siden, men koronapandemien har skiplet dette som så mye annet.

Turneringen spilles ved at de åtte lagene deles i to puljer. I puljene spilles modifisert puljespill, der puljevinnerne går direkte til semifinale, mens nr. 2 og 3 spiller playoff om de andre semifinale plassene. De to siste lagene i hver pulje spiller om sjuendeplass. Taperne i playoffkampene spiller om femteplass. De fem beste lagene går til finalerunden i Haag 23.-26. juni. Andre runde blir også spilt i Baden i Østerrike og Izmir i Tyrkia, så sammen med arrangørene Nederland, vil i alt seksten lag delta i finalerunden. Og fra den vil bare ett lag i hver klasse kvalifisere seg til OL i Tokyo. Skulle Norge kvalifisere seg til finalerunden, må laget med Mol-Sørim i henhold til reglene erstattes av et annet norsk lag.

Et norsk kvinnelag skal på samme måte forsøke å kvalifisere seg til OL. Lagene med Ane Guro Tveit Hjortland-Sunniva Helland-Hansen og Ingrid Lunde-Emilie Olimstad skal spille sin turnering i Baden. Her er de i konkurranse med Italia, Latvia, Slovakia, Sverige, Tyskland, Ukraina og Østerrike.

Continental Cup er altså en lagkonkurranse. Den spilles i best av tre på den måten at landets høyest rankede lag møter det andre landets toer-lag. Om landene vinner hver sin kamp, setter landenes hovedledere opp hvilke spillere som skal spille den avgjørende kampen.

Du finner CEVs sider om Continental Cup her.

Legg igjen en kommentar