Publiserte artikler

Kampoppsettet for VNL er klart

Det internasjonale forbundet, FIVB, har nå offentliggjort kampoppsettet for Volleyball Nations League. Som kjent skal turneringen i år avvikles i en koronatrygg «boble» i Rimini i Italia. Der skal det 32 lag spille i alt 148 kamper. De seksten kvinnelagene starter sine kamper 25. mai, og finalen spilles 25. juni. Mennene innleder 28. mai, finalen går 27. juni.

Den første kampen i kvinneklassen går mellom nabolandene Nederland og Belgia. Den starter kl. 8:00, og det blir ikke lett å få med seg alle kampene, for det spilles åtte kamper hver dag i de to salene som blir brukt. Mennenes konkurranse innledes med kampen Frankrike-Bulgaria den 28. mai, også den kl. 8:00.

Turneringen avvikles på den måten at først spiller alle kvinnelagene tre dager på rad, totalt åtte kamper daglig. De får deretter en pause mens mennene spiller tre dager. På denne måten fortsetter det til alle lagene har møtt alle de andre. Etter siste herrerunde, går de fire beste kvinnelagene til semifinale, og dagen etter semifinalen spilles bronsefinale og finale. Dagen etter følger mennenes semifinale.

Hele kampoppsettet finner du her.

Legg igjen en kommentar