Publiserte artikler

Flere mestere

AC CAnnes franske mestere. Foto. Cédric Mahot

Jan Kvalheim ble i 1990 fransk mester med AC Cannes. I går tok klubben en ny tittel, den tiende i alt og seksten år etter den forrige. Mesterskapet ble sikret da laget slo Chaumont 3-2 i den tredje finalekampen i best av tre. Seieren satt langt inne. I den avgjørende kampen ledet Chaumont 2-0 i sett og 24-22 i det fjerde settet. Laget hadde også 25-24, men Cannes vant settet 27-25 og overkjørte Chaumont 15-9 i det avgjørende settet. Chaumont har med dette tapt tre finaler på rad, 2018 og 2019 (finalen i 2020 ble avlyst på grunn av korona).

I Slovenia har ACH Volley Ljubljana vært det ledende laget på herresiden i mange år. Seksten mesterskapstitler på rad har gått til laget. Men i går måtte laget se et nytt lag overta mestertittelen da Merkur Maribor vant den femte og avgjørende finalekampen 3-2.

Draisma Dynamo Apeldoorn, et lag Isak Helland-Hansen tidligere har spilt for, greide å snu finalen mot Amysoft Lycurgus Groningen etter å ha taprt første finalekampen. Men med seier i de to neste tok klubben sin trettende tittel, den første siden 2010.

Kvinneklassen i Nederland ble vunnet av Sliedrecht. De slo Apollo 8 3-0 i kamper.

Legg igjen en kommentar