Publiserte artikler

Nasjonale mestere

Hylte/Halmstad svenske mestere. Foto: Robert Boman

En del nasjonale mestere er blitt kåret de siste dagene. I Tyskland så Tore Aleksandersens lag Allianz MTV Stuttgart ut til å bli tyske mestere da de ledet 2-0 i kamper i serien best av fem mot Dresdner SC. Men etter at Dresden vant en jevn tredje kamp, mistet Stuttgart sin viktigste spiller, diagonalen Krystal Rivers fra USA. Stuttgart kjempet godt også i den fjerde kampen, som Dresden vant 15-13 i avgjørende sett, men så var det slutt, Dresden vant den siste kampen 3-0 og var med det tyske mestere i kvinneklassen. Dresden har vunnet fem ganger tidligere, forrige gang i 2016.

I går ble Cucine Lube Civitanova italienske mestere for menn. Det skjedde ved at de slo Sir Safety Conad Perugia 3-1 i den fjerde finalekampen. Og med to seire fra før, hadde de sikret seg 3-1 i kamper i serien best av fem.

I Sverige ble det skrevet historie da Hylte/Halmstad ble svenske mestere for både kvinner og menn. Lagene hadde dessuten vunnet Grand Prix i begge klassene tidligere i år, og det har ikke skjedd før at samme klubb har sikret seg alle fire titlene i samme sesong. Klubben har også havnet i en eksklusiv skare blant klubber som ble mestere hos både kvinner og menn samme sesong. Bare to klubber har greid det. Kolbäck i 1965 og Sollentuna i 1984, 1984, 1986 og 1988. Hylte/Halmastad har nå blitt svenske mestere 11 ganger, ni av dem i klassen for menn. Og med mennenes seier, fikk Marcus Nilsson i en alder av 38 år endelig det mesterskapsgullet han ikke har oppnådd tidligere. Kvinnelagets motstander var Engelholm, mennenes Falkenberg. Begge ble slått 2-0 i serien best av tre.

I Danmark er Gentofte blitt mestere for men for niende gang etter å ha slått Marienlyst 3-0 i kamper. Laget har spilt finale hver sesong siden 2011, og de fire siste gangene har laget vunnet. Siste gang laget tapte en finale, var nettopp mot Marienlyst. Gentofte hadde også et lag i kvinnenes finale, men her ble naboklubben Holte for sterke og vant også her 3-0 i kamper. Det var Holtes tredje gull på rad og det attende totalt.

I Spania har det nydannede laget CV Guaguas fra Las Palmas på Gran Canaria blitt spanske mestere for menn med 3-0 i kamper mot Unicaja Almerias.

Asterix Avo Beveren er blitt belgiske mestere for kvinner for fjortende gang, sjuende på rad, ved å slå Jaraco Tongeren 3-0 i sluttspillfinalen.

Legg igjen en kommentar