Publiserte artikler

Europacupvinnere kåret

Landslagsspillere fra flere land hos Milano i blått. Foto: CEV

Halvparten av de seks europacupvinnerne i 2021 er nå funnet. Det gjelder begge mesterne i Challenge Cup og kvinnenes i CEV-cupen. I Challenge Cup for kvinner ble det ganske udramatisk. Tyrkiske Sistem9 Yesilyurt Istanbul hadde 3-0 å gå på fra bortekampen mot C.S.M. Volei Alba Blaj fra Romania. Istanbul-laget ga heller ikke bort sett hjemme, og er med det klare vinnere.

Mennenes Challenge Cup ble mer spennende. Forrige uke slo Allianz Powervolley Milano 3-2 over Ziraat Bankasi Ankara. I kampen i Tyrkia i går ble det også jevnt og spennende. Ankara-laget ledet 2-1 i sett, noe som betydde at ville ta cupen med seier i fjerde sett. Seier i femte ville bety golden sett, men Milano viste seg å ha bra kontroll med god serve og blokk, anført av den franske landslagsdiagonalen Patry. De vant det fjerde settet 25-18 og det femte 15-8, og kunne reise hem til Italia med pokalen.

I CEV-cupen for kvinner hadde ikke Saugella Monza fra Italia store problemer med å ta tittelen etter å ha slått Galatasaray HDI Istabul to ganger 3-0.

Mennenes finale i CEV-cupen er helrussisk. Zenit St. Petersburg og Dynamo Moskva spiller avgjørende kamp i dag kl. 17:30. Kampen kan du se på EuroVolleyTV her. Dynamo Moskva vant første kamp 3-2.

I Champions League spilles som kjent en enkelt finalekamp i hver klasse. Den går i Verona 1. mai. Finalistene ble funnet i går. Mest spennende ble det i herrekampen mellom Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle og Zenit Kazan. Etter 3-2 til Kazan, måtte det golden set til for å kåre finalisten. Med 15-13 ble det polsk finaleplass. Der møter de Trentino fra Italia. 3-2 til Perugia var ikke nok til å vinne sammenlagt, siden Trentino vant den første kampen 3-0.

Kvinnenes finale blir mellom A. Carraro Imoco Conegliano fra Italia og tyrkiske VakifBank Istanbul. VakifBank snudde 2-3 borte til 3-0 hjemme, mens Conegliano slo Igor Gorgonzola Novara, også Italia, med 3-0 i begge sine kamper.

Legg igjen en kommentar