Publiserte artikler

Kvartfinalene trukket

I en streamet overføring fra CEV-kontoret i Luxembourg i dag, ble kvartfinalene i Champions League trukket. Avslutningen av mennenes puljespill i går ble ganske dramatisk, i det Rune Fasteland og laget hans Knack Roeselare så ut til å sende arrangørlaget og favorittene Modena ut av kvartfinalene ved å vinne 3-0. Men det polske laget Verva Warszawa benyttet ikke anledningen da de møtte Kuzbass Kemerovo fra Russland i den siste kampen. Russerne vant 3-2, noe som ga Warszawa og Modena like mange poeng og samme antall vunne og tapte sett, men Modena tok tabelltoppen på bedre ballkvotient, mens Warszawa ikke ble en av de tre puljetoerne som gikk videre.

Ved trekningen ble de fire beste puljevinnerne lagt i en bolle, og med det var de sikret hjemmekamp i siste kvartfinalekamp, mens den dårligste puljevinnerne og de tre toerne som var gått videre, ble lagt i en annen bolle. Lag som hadde møtt hverandre i puljespillet kunne ikke trekkes sammen. I motsetning til puljespillet skal altså kvartfinalene og semifinalene spilles i best av to kamper, mens både mennene og kvinnene spiller superfinaler 1. mai, sted ikke klart i øyeblikket.

Trekningen ga følgende resultat for mennene:
PGE Skra Belchatow (POL) – Zenit Kazan (RUS)
Cucine Lube Civitanova (ITA) – Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle (POL)
Berlin Recycling Volleys (GER) – Itas Trentino (ITA)
Leo Shoes Modena (ITA) – Sir Sicoma Moniini Perugia (ITA)

I semifinalene møtes vinnerne i de to første kampene i den ene og vinnerne i tredje og fjerde kamp i den andre. Halvparten av kvartfinalelagene er altså italienske, to er polske og Russland og Tyskland har ett hver.

Kvinnenes trekning foregikk på samme måte og ga dette resultatet:
Fenerbahçe Opet Istanbul (TUR) – Igor Gorgonzola Novara (ITA)
Savino Del Bene Scandicci (ITA – A Carrara Imoco Conegliano (ITA)
Grupa Azoty Chemic Police (POL) – VakifBank Istanbul (TUR)
Unit e-work Busto Arsizio (ITA) – Eczacibasi VitrA Istanbul (TUR)

Som vi ser, dominerer Italia og Tyrkia europeisk kvinnevolleyball. Italia med fire og Tyrkia med tre lag i kvartfinalene, bare Polen har greid å få et lag videre fra de andre landene.

Alle puljeresultatene for mennene finner du her, for kvinnene her.

Legg igjen en kommentar