Publiserte artikler

Dobbel Hylte/Halmstad i svensk Grand Prix

Dobbeltseier til Hylte/Halmstad. Foto: Robert Boman

Det gjeveste å vinne i svensk volleyball nest etter sluttspillet, er Grand Prix. Dette er en final four-turnering for de fire lagene i hver klasse som ligger høyest på tabellen halvveis i grunnserien. Tidligere ble turneringen i mange år spilt i helgen ved trettendags jul, men de siste årene er turneringen lagt litt senere i januar.

Turneringen ble avviklet i Fyreshovhallen i Uppsala, og selvsagt skapte koronasituasjonen problemer også denne gangen. Deltakerne måtte følge et strengt regime, og ingen andre enn deltakerne og de som måtte til for å arrangere kampene, fikk være i hallen, altså ingen tilskuere. De vanlige bronsefinalene ble heller ikke spilt. En av semifinalene måtte dessuten avlyses. Alle lagene var testet for smitte før de dro til Uppsala, men ved ankomst testet en symptomfri spiller i Örkelljungas herrelag positivt, og i henhold til regelverket måtte da hele laget dra hjem.

De tre semifinalene ga følgende resultat:
Kvinner
Örebro Volley – Engelholm 0-3
Hylte/Halmstad – Sollentuna 3-0
Menn
Sollentuna – Habo 3-0
Hylte/Halmstad direkte til finale

I kvinnenes finale var Hylte/Halmstad store favoritter mot Engelholm. De har ikke tapt et eneste sett på femten seriekamper så langt i sesongen. Engelholm tok imidlertid det første settet, men så kom Hylte/Halmstad for fullt og vant de tre neste. Settsifre 23-25, 25-21, 25-14, 25-13. Dette var Hylte/Halmstads først gull noensinne i Grand Prix.

Mennenes finale ble mer jevnspilt der lagene byttet på å vinne settene. Men til slutt hadde Hylte/Halmstad slått Sollentuna 3-2 (25-15, 19-25, 25-19, 21-25, 15-9). Og med det ble Hylte/Halmstad historisk som den første klubben som hadde vunne begge titlene i samme Grand Prix.

Les mer hos SVBF her.

Legg igjen en kommentar